Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Váš kamarád by si v první řadě měl pořídit nejméně dva pastevecké psy - třeba kavkazany, kteří byli na střežení stád a obranu před vlky vyšlechtěni. chápu obavy vaše i kamarádovy, ale ti vlci činí jen to, co jim kážou instinkty divokého zvířete...v tomto případě bohužel pro "spolubydlící" poblíž :-/

0 0
možnosti

Wikipedie: Vlci nejsou pro lidi nebezpeční, pokud jsou alespoň zčásti splněny tyto podmínky: je jich relativně málo, mají dostatek kořisti, nedostávají se do častého kontaktu s lidmi, jsou v malém množství loveni a nejsou nakaženi vzteklinou.[56] Nicméně existuje mnoho situací, kdy se vlk stává pro člověka hrozbou. Záznamy o útocích vlků existují z většiny zemích, kde žijí. .... Většinou útočí na malé děti a na ženy, případů, kdy zaútočili na dospělého muže je méně //// pozn. MG: Pokud vlci pochopí, že pušku nosí jen myslivci a budou mít hlad a budou ve smečce, co z toho plyne?

1 0
možnosti

Že budeme muset být v lese opatrnější.

0 0
možnosti

M60i16l74a62n 13K64e84s54l

30. 5. 2019 23:04

Ten,kdo přetáhne klackem psa a nic mu neudělá, jde k soudu.Vlkovi,který zvláště trýznivým způsobem rozsápe ovci se nic nestane.Majitel ovce dostane pár peněz jako odškodnění.Jak dál.Neměl by majitel vlků je hlídat nebo platit zvýšené náklady na ochranu ovcí před vlky?

0 0
možnosti
Foto

Četl jsem. Mám pro Vás jedinou radu. Půjčte si od pan Šíra brnění. A opatřete si i nějakou hygienickou pomůcku pro případ úleku. ;-D;-D;-D

6 4
možnosti

O64t60a 55K90i60n26c

30. 5. 2019 13:18

Chtělo by to ještě více hysterie a přehánění a z vašeho blogu by byl možná podprůměrný horor. Nedovedu si představit, že byste mohl například jet na tramp jen tak se stanem například do nádherné krajiny rumunských Karpat, kde jsou vlci dost běžní a občas se můžete potkat i s medvědem. Ale radši si přečtěte červenou Karkulku, byla posledním člověkem, kterého vlk sežral.

6 2
možnosti
Foto

To je vidět, že ještě nenarazil na houf rozzuřených kanců, nebo na splašené stádo býků. R^

5 0
možnosti

Páni. Jak jste je zvládnul spočítat? :-)

2 0
možnosti
Foto

No, stálo to pár kousanců, ale povedlo se...;-D

2 0
možnosti
Foto

Stovka vlků nad Trutnovem ;-D;-D;-D. U nás žije kolem 70 vlků. Nejvíce se vyskytují v Beskydech, protože k nám přicházejí ze Slovenska. U nás se vyskytují podél hranic, protože k nám přicházejí z Německa, Polska, Slovenska. Jinak vlk je extrémě plachý a velmi těžko je možné jej vyfotit a natož zahlédnout.

4 0
možnosti
Foto

Ale po požití většího množství dobrého moku se počet vlků zdvojnásobí, ba i ztrojnásobí.

0 0
možnosti

Já jen k těm příspěvkům, které tady tak vehementně hájí "chudáčky vlky" s tím, že pro lidi vlastně nejsou nebezpeční. Ještě nedávno všichni s nadšením vítali návrat bobra, obhajovali divoká prasata a nyní vřele vítají návrat vlka a medvěda. S tím, že jsou to plachá zvířata, která mají z člověka strach. Někde už nemají a pokud ještě ano, brzy nebudou. Zvíře má a mělo strach z člověka, protože měl flintu a jako škodnou po nich střílel. No a stejně jako u prasat, špačků, tady u nás třeba nutrií, ale na Slovensku i u medvědů, je ten strach přechází. Protože ví, že člověk je neškodný a slabší. Proto přicházejí až k jeho obydlím a berou si potravu, kterou získají pohodlněji, než štvaním těch "slabých kusů", jak nás o tom přesvědčují znalci přírody. Jsem rád, že u nás, prozatím, ani vlky, ani medvědy nemáme a prasata zlikvidoval mor. Chvála Bohu za něj. Samozřejmě, nevím jak dlouho bude trvat, než se tady ty bestyje štětinaté zase odněkud natáhnou a budou škodit přírodě dál.

6 3
možnosti
Foto

Prasata dokáže zlikvidovat právě vlk. Divoká prasta chovají myslivci, aby v zimě netrpěli hlady chodí je krmit. Odmítají jejich stavy snížit. Prase se odnikud nevrátilo, to zde žije stále. Zvíře má strach z člověka daný geneticky. Pokud si jej člověk naučí chodit do domu, tak ten strach ztratí. V USA, Kanadě, žijí vlci, medvědi a nikdo se z toho nehroutí. lidé se naučili s nimi žít. Není znám ani jeden případ, že by vlk někoho vb těchto zemí napadl. Ten se člověku obloukem vyhne. Daleko větší napadení hrozí od psa, který je chován doma.

3 1
možnosti

Koupí si chalupu v lese a bojí se vlků. Tak se odstěhujte do Prahy, jenže tam by vám zase vadili lidi.;-D

0 2
možnosti

Pani Korbelová, vlci tam přišli po té, co jsem tam už byl. Krom toho, chalupa není v lese, ale v obci,

0 0
možnosti
Foto

Není doložen ani jeden případ, kdy by vlk napadl a zabil člověka. To ale myslivci v celé Evropě postřelí i zastřelí ročně několik set lidí a přesto - nezdá se, že by vůči nim rostla nějaké nenávist, že bych se někdo bál v noci chodit od autobusu. Lidé se naučili bránit včelíny proti medvědům, slepice proti liškám a tak stejně musí se opět naučit bránit stáda ovcí a koz. Prostě každá šlema jde tam, kde je potrava snadná.

5 0
možnosti

Myslivce nesnáším a rozhodně bych se bála nějakého zeleného mozka číhajícího na vlka, než vlka samotného.

0 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 38,50
  • Průměrná čtenost 5159x
Inženýr z Prahy, dříve komentátor deníku MFD, nyní soukromý podnikatel

Seznam rubrik