Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MG

Udivuje mne až agresivní zuřivost na obranu vlků, proti kterým jsem nijak nezaútočil. Jen jsem napsal, že už nebudu chodit v noci od autobusu a na houby a hned se na mne útočí, a dokonce jsem osočován z hysterie. Nejsou hysteričtí spíš ti, kteří z toho osočili mne?

2 2
možnosti
Foto

Proč nebudete chodit v noci od autobusu a na houby ???? To jsem nějak nepochopil.

2 0
možnosti
MS

Docela vám rozumím. Z tepla domova u PC se to různým mudrlantům dobře kecá. Ale kdyby se měli pustit odlehlou noční krajinou s vědomím, že se v okolí může potulovat větší počet vlků, kteří se nebojí napadnout a roztrhat ovce v blízkosti lidských stavení, asi by jim nebylo moc příjemně na duši.

6 5
možnosti
JK

To k tomu ovšem patří, ta opatrnost.

1 1
možnosti
Foto

Otázka je, jestli vlci napadají nejen telata, ale i voly...

5 0
možnosti
MG

Pane Kroupa, vy abyste si nechal něco ujít, vidťe :-) Nebojte, přijed ́te a zkuste si to

1 2
možnosti
MK

Kolik lidí mají na svědomí vlci a kolik psi?

Jestli vám ti vlci tolik vadí, pošlete je k nám na Vysočinu. Rád se s nimi o zdejší lesy podělím.

3 1
možnosti
MS

Kolik je v Česku psů,schopných vážně ublížit člověku, a vlků?:-)

1 0
možnosti

vlk je cloveku mene nebezpecny nez pes nebo jiny clovek

7 0
možnosti
MG

Ondřej Šrubař No, vzhledem k poměru počtu vražd k počtu setkání člověka a člověkem a poměru počtu vlkem sežraných lidí k poměru k počtu setkání vlka s člověkem, mám o tvrzení pana Šrubaře dost pochybnost

1 2
možnosti
Foto

vzhledem k přemnožené spárkaté zvěři, ti vlci spíš pomohou s jejich redukcí

6 1
možnosti
MG

Zdeněk Matuška: Určitě, pane Matuška, s Vámi souhlasím, že 14 vlků v naší osadě je na 30 srnek akorát. A divočáků je taky akorát.

1 2
možnosti
DV

D55a81v42i39d 51V76l12k

30. 5. 2019 10:05

Hysterko. Poslední případ napadení člověka vlkem v českých zemích je tak z 19 století. Srnčí a jelení zvěř je naopak značně přemnožená a způsobuje okusem značné hospodářské škody. Pokud se budou muset vykácet stromy napadené kůrovcem, bude muset stejně dojít k redukci srnčí zvěře , protože by les nebyl schopen regenerace. Pro Vás člověka je daleko nebezpečnější nějaké divoké prase, než plachý vlk. Takže jediný problém je, že s s vlkem už tak nějak nepočítalo při chovu ovcí a koz. Udělali jsme s prostě z přírody jen hospodářskou farmu. Vlk alespoň do přírody vrací ztracená řád, funguje jako likvidátor starých a slabých kusů a udržuje rovnováhu.

7 1
možnosti
Foto

Jak je známo z historie vlk nikdy člověk nenapadl a nenapadne. On se jej bojí a člověku se vyhne. To, že vlk napadl člověka jsou pohádky stejného ražení, jako, že vlk sežral Karlkulku a babičku. Dříve chovatel koz, ovcí věděl, že jsou v lese vlci a dokázal svůj chov přizpůsobit tak, aby vlk mu nemohl napadat kozy a ovce a zpsůobit mu škodu.

3 0
možnosti
Foto

Smečku vlků do každé rodiny ;-D

2 0
možnosti
Foto

J17i87ř96í 44F45e81i39x

30. 5. 2019 9:31

Byly doby, kdy měli ovčáci k ochraně svých stád ovčácké psy, ale to jsou náklady navíc a potřeba psy vycvičit, to trvá, že ?

4 1
možnosti
MG

Tak jasně, že k tomu, abyste uživil dva ovčácké psy a ovčáka non stop, potřebujete větší stádo a tedy větší výměru pastvin. Nechat ovečky jen tak bez ochrany za elektrickým ohradníkem, to za několik roků nepůjde možná už ani ve středních Čechách.

2 1
možnosti
JK

Bude třeba vzít na vědomí, že tu vlci mají domov stejně jako člověk. A člověk není důležitější než vlk nebo kterékoliv jiné zvíře. V některých zemích žijí vlci i ovčáci vedle sebe, takže to technicky vyřešit jde.

8 2
možnosti
MG

Nijak nezpochybňuji, ani proti vlkům nebouřím, jen jsem napsal, že už jich je víc. Divočáků je taky už víc. Těšme se na médi a třeba časem bude ve Lvím dole v Krkonoších lev.

1 3
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 38,50
  • Průměrná čtenost 5159x
Inženýr z Prahy, dříve komentátor deníku MFD, nyní soukromý podnikatel

Seznam rubrik