Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Také jsem nebyla v volit. Máme doma staré LPéčkou, na kterém vypráví Jan Werich židovské vtipy. A tož jeden z nich. "Pařížská ulice. Na ní, dva kopáči tmavší pleti, asi někde z Dálného Východu ve výkopu pro kanalizaci. Při práci vidět nejsou, jen při odpočinku oba vystrčí hlavy. Naproti přes ulici stojí vykřičený dům, tzv. hampejz". Zrovna odpočívají -když se do toho domu přichází host. "Koukej", praví ten starší mladšímu. "Katolický farář. A to je samé modlení, a zdrávasy/ - a kam ho čerti nesou..." Oba pokývají hlavou a skloní se k práci. Netrvá to dlouho- a další host. "Koukej", praví zase ten mladší kopáč. "Evamgelický pastor. A to je samý breviář a otčenáš, a kam ho čerti nesou..." Pokývají hlavou a dají se znovu do práce. Netrvá to však dlouho - a ejhle, další návštěva. Židovský rabín... Koukne se nalevo, napravo - a šups- hups do dveří toho domu". Kopáči se kouknou na sebe - a dlouho mlčí. A pak jeden z nich zamyšleně pronese. "Ach jo... Tam ale musí být opravdu někdo hrózně nemocný..." A tož - tomu se říká ryzí POKRYTECTVÍ. :-/Rv

9 7
možnosti
MB

Volba je Vaše. Buďme rozumní. Kdyby platily uváděné principy - Tak jsme Džihádisté! Někdo se v nějaké rodině narodil, cosi vyved - Tak už je celoživotně natřen. Jho život je zbytečný, náprava není možná. Pochopitelně, že je třeba rozumně rozlišovat. Kariérismus, podíl na vině, převlékačství. Pokud by u kteréhokoliv člověka proměna nebyla možná? Tak by se život zastavil.Ztratil smysl. Pak je to o rozhodnutí každého z nás. Já generála zvolil. Jistě, taky jisté výhrady.Nicméně- Soudruha Velkouzenáře si vážně nedovedu představit ... :-)

12 2
možnosti
SB

A je vhodné, aby člověk se závažnou skvrnou na své minulosti byl prezidentem?

Dole jsem to psal:

Jedna věc je určitá rehabilitace (nikoli v tom trestně právním, nýbrž v neoficiálním a morálním smyslu), jiná věc je volba prezidenta republiky.

Já jsem například nikdy neměl řidičák a nikdy jsem nepil. Takže hned ze dvou důvodů u mě platí, že jsem nikdy nezpůsobil dopravní nehodu pod vlivem alkoholu.

A navíc jsem nikdy nechtěl být prezidentem.

Ale věřte mi, že kdybych kandidoval a kdybych tu skvrnu s tím alkoholem a dopravní nehodou na sobě měl, tak by to bylo velice nevhodné.

6 2
možnosti
Foto

A pana Zemana jste volil?

9 4
možnosti
JK

J10a57n 37K91y14š44k54a

5. 2. 2023 10:54

sorryjako, Pavle,

tlustej prst na malé ikonce, mělo být +.

1 0
možnosti
SB

Naprostý souhlas!

Za polepšeného hříšníka lze považovat pouze toho člověka, který k tomu polepšení přišel sám svým vlastním vnitřním vývojem.

Nikoli takového člověka, který se "polepšil" jen proto, že to, co dělal dříve, přestalo být výhodné.

To údajné polepšení u pana Pavla je stejné, jako kdybychom považovali za napraveného hříšníka nějakého kolaboranta s Němci, který své jednání přehodnotil v červnu 1945.

11 7
možnosti
DR

Naprosto trefné. R^

4 1
možnosti
RK

Když už se na Havla odvoláváte, tak ten v roce 1995 vyznamenal Pavla za zásluhy. ;-)

8 0
možnosti
Foto

A chtěl mít Pavla jako svého nástupce. To autor nechává stranou, neb se to také nehodí.

5 0
možnosti
Foto

Poněkud zvláštní pohled na zvoleného prezidenta. Tak nějak mi tam chybí hodnocení 30ti let polistopadového chování.

11 5
možnosti
Foto

To se nehodí, tak se nepočítá.

8 0
možnosti
Foto

Další zhrzený volič a komický žonglér s čísly který má potřebu se tvářit, že Babiše určitě nevolil....:-)

13 7
možnosti
DR

A další z těch, který má neustále potřebu všechny ty "zhrzené" voliče komentovat.

5 3
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 38,50
  • Průměrná čtenost 5159x
Inženýr z Prahy, dříve komentátor deníku MFD, nyní soukromý podnikatel

Seznam rubrik