Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SN

:-).......Souhlas! Mluvil jsem s pamětníky vpádu Poláků k nám, hrůza!R^R^R^!!

2 0
možnosti
PL

Myslíte vpád Jagellonců na český trůn, nebo ty, co teď jezděj do těch montoven na našem území?;-D

0 0
možnosti
LJ

Fakt je ten, že v roce 1938 v době Mnichova Poslko stálo proti nám. Polské noviny byly plné článků o tom, jak Poláci na Těšínsku trpí od Čechů. Když Němci zabírali Sudety, Polsko obsadilo Těšínsko. Záhy polské cestovní kanceláře pořádali zájezdy, Poláci z vnitrozemí si přijeli prohlédnout nově získané území. Byli překvapeni výstavnosti domů. Ptali se, jak to utrpení místní Poláci prožili. Průměrný Polák na Těšínsku nevěděl, o čem mluví. A Češi jim tenkrát říkaliN Moc se neradujte z nově nabytého území,, za chvíli Němci obsadí všechno. To většinu Poláků pořádně rozčílilo. Manželka pochází z té oblasti a tak mi to líčili její příbuzní.

6 0
možnosti
MG

Dnes je Polsko naším dobrým sousedem; bohdá, abychom s naším severním sousedem již vždy žili v míru a přátelství.

2 0
možnosti
Foto

J55a30k15u12b 63R66o61t81h

1. 1. 2020 13:27

Tak jistě, po prasáckých slovech Putina směrem k Polsku by si měl dát pozor na slova polský premiér. Fascinující, co všechno se dá vymyslet na obranu Moskvy. :-/

12 4
možnosti
MG

Nic jsem přece nevymýšlel, pane, ani se v tomto textu nezabývám nějakými rozbory slov prezidenta Ruska: Konstatuji, že polský premiér, který je velkým představitelem našeho souseda a za jehož obranu jsme v případě vojenského konfliktu spoluzodpovedni (to z titulu členství v NATO) se dopustil velké nezodpovednosti nepřesnym a v tom fakticky tedy i nepravdivým prohlášením, to ke však způsobilé mít výrazně negativní vliv i na bezpečnost ČR! Každý ví, ze není dobre dráždit nepravdivými výroky city druhého. Proste polsky premiér by měl byt ves bych vyjádřeních opatrnější. To je vše, co jsem napsal, je to pravda a stojím si za tím. S přáním pevného zdraví, Gr.

5 1
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 38,50
  • Průměrná čtenost 5159x
Inženýr z Prahy, dříve komentátor deníku MFD, nyní soukromý podnikatel

Seznam rubrik