Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Příspěvek z polského tisku Politika:

Zdůraznil, že ve Varšavě neskrývají své obavy: Putin může říci mnoho ostrých slov na adresu Polska, jeho politiky v předvečer druhé světové války a v současnosti. To by nebylo překvapení, vždyť ruský prezident už hovořil o spolupráci polského vedení s Hitlerem několik měsíců před začátkem druhé světové války.

Krzysztof Szczerski podotkl, že i Izrael často vytýká Polsku spolupráci s fašistickým Německem a likvidaci Židů. Izrael stále připomíná, že Polsko znárodnilo majetek Židů, jejichž zlikvidovali nacisté. Polský politik zdůraznil, že v této otázce Rusko a Izrael mají stejný názor. Zdůraznil, že by bylo ideální, kdyby Putin z toho nebo jiného důvodu nevystoupil na vzpomínkovém akcí v Izraeli, protože je to proti zájmům Varšavy.

"Organizátoři lednového akce by si měli promyslet, co mají udělat s vystoupením Putina. Měly by se zamyslet, zda je třeba, aby mu poskytli další prostor, kde bude opakovat své falešné teze? Všichni, kteří organizují akce spojené s druhou světovou válkou, by se k tomu měli přistupovat zodpovědně, "zdůraznil Krzysztof Szczerski.

Podle všeho i v Izraeli k tomu hodlají přistupovat zodpovědně, a proto jedním z hlavních řečníků nebude ani Krzysztof Szczerski, ani žádný jiný zástupce současného vedení Polska, ale právě Vladimír Putin.

To už chtějí diktovat cizímu státu kdo kde vystoupí?

2 0
možnosti

To jako, že Stalin se tomu vpádu do Polska bránil, ale nakonec se zpožděním se nechal ukecat sv

4 0
možnosti
Foto

Ale tak to bylo. Němci po 1. září 1939 vyzývali Sověty, aby se probudili.

0 0
možnosti
Foto

U logiky polské strany vyplývá, že válku začalo Polsko, když společnš s Hitlerem porcovalo Československo. Zde nebylo ani nějakých 16 dní, učinili tak ihned.

6 0
možnosti

Dost dobře nechápu to údajné pochybení. Hrálo snad těch 16 dní, než Polsko napadl po Německu i SSSR nějakou zásadní roli?8-o

6 0
možnosti
Foto

No hrálo, SSSR alespoň na části polského území pocítil nutnost hájit holé životy a majetky Ukrajinců a Židů, navíc bylo jasné, že by se protivník mohl dostat až příliš blízko ke Kyjevu.

2 0
možnosti

Útok byl domluven, parcelování také. Bez Paktu by Německo nezaútočilo. Ano, spojené agresi Německa a SSSR bylo Polsko vystaveno. Společné!!!

10 4
možnosti
Foto

To si pište, že by zaútočilo. Ochrana německých menšin v zahraničí bylo pro něj prioritním úkolem.

3 0
možnosti

V Polské televizi běží seriál o historii polska od I SV po konec II SV. Velmi dobře zpracovaný seriál kde tato historická fakta, bohužel, potvrzují slova Putina o polské hyeně (slova W.Chuchila) na začátku 20tých a 30tých let.Oba státy si nemají co vyčítat kdo více zplundroval jejich zemi a povraždil více lidí.

Zvyšování napětí mezi Polskem a Ruskem jen nahrává američanům kteří budou bojovat do posledního poláka či ukrajince aby na válce co nejvíce vydělali na prodeji zbraní .Vytrhávat slova z kontextu se většinou nevyplácí a že Putin vytáhl článek z 30tých let je odpovědí na polské chování vůči rusku.

5 4
možnosti

Sovětská invaze do Polska byla vojenská operace zahájená Sovětským svazem 17. září 1939 bez formálního vyhlášení války. Šestnáct dní poté, co nacistické Německo zaútočilo na Polsko ze západu, provedl Sovětský svaz útok z východu. Invaze skončila 6. října rozdělením území Polska mezi Německo a Sovětský svaz a zánikem Druhé Polské republik

8 0
možnosti

Poláci jim to předali dobrovolně? Ne,dohoda mezi Ruskem a Německem tohle umožnila...

4 0
možnosti

J25a77n 25R78á24ž

1. 1. 2020 15:15

První zemí, která byla ozbrojené agresi Německa vystavena, byla díky podlé zradě Velké Británie a Francie v Mnichově, Československá republika.

A není bez zajímavosti, že o tomto podlém aktu zrady, kterým byla de fakto druhá světová zahájena, se Usnesení Evropského parlamentu ze dne 19. září 2019 o významu evropské paměti pro budoucnost Evropy, vůbec nezmiňuje

8 1
možnosti

P32e14t97r 78N60e21d16v55ě81d

27. 1. 2020 10:29

Jestli to nebude tím, že češi byli, jsou a budou každému u zádele. Tedy pokud nebudou třeba lidi ke strojům, nějaká ta surovina, nebo nějaký výdělečný kšeft na náš úkor...

0 0
možnosti
Foto

Vůbec nesouhlasím s Vašim tvrzením, že

"Naše země byla vystavena jako prvni ozbrojené agresi Německa a SSSR nelenil a k útoku se zanedlouho přidal a náš národ tím dvojnásob trpěl."

Německo by obsadilo celé Polsko.

2 0
možnosti

Hodní Sověti to však nedopustili, milé děti. :-):-)

Schovali polské důstojníky před Němci v Katyni. Práci a přístřeší pro statisíce Dalších polských občanů obětavě zařídila Hlavní správa táborů v místech, kde rozhodně netrpěli vedrem. A že se jim tam líbilo, o tom svědčí, jak málo Poláků se po válce vrátilo ze sovětských rekreačních zotavoven Gulag zpět.

3 0
možnosti

"Politikové by udělali moc dobře, aby formulovali přesně, jsou to totiž mimo jiné právě nepřesné formulace..."

Politikové by především udělali moc dobře, pokud by se namísto "řešení" historie, začali už konečně zabývat věcmi, které trápí lidi nyní. Poněvadž od toho tam sedí a berou peníze.

5 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 38,50
  • Průměrná čtenost 5159x
Inženýr z Prahy, dříve komentátor deníku MFD, nyní soukromý podnikatel

Seznam rubrik