Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Grunere, dobrý článek. Za mne karma. Jinak, EET nikoho nijak extra nezatěžuje, technické řešení odpovídá době a v 99,99% transakcí jde o automatickou záležitost. A to proto, že v tomto měřítku se maloobchodní tržby odehrávají u podnikatelů, kteří stejně už dávno vedou standardní podnikovou evidenci (nákup v Tesku atd.). Následkem toho se EET ani nemůže nijak projevit na zvýšeném výběru daní. Tesko a spol. optimalizovali daně už před EET a případný živnostník (hospodský), který se musí naučit s EET žít, si je taky zoptimalizuje podle svého. A pokud snad mu to zvýší náklady (vyšší mzdy v restauracích atd., z důvodu nedostatku neevidovaného cashe), tak se to promítne jenom do cen účtovaných koncovému zákazníkovi. Zisku podnikatele se to nedotkne. Samozřejmě, na řemeslníky bude EET krátká, všichni víme proč:-).

EET jako celek je nejen zbytečná, ale hlavně velmi škodlivá. V režimu živnosti se vykonává spousta nízkoproduktivních činností, nadto často na úvazek okrajové velikosti. Jakékoliv navyšování administrativy je překážkou a odrazuje od ekonomické aktivity tohoto typu a rozsahu. Přitom i tyto nízkoproduktivní činnosti jsou potřebnými službami pro obyvatelstvo. Ale jinak máte pravdu, že Babiš je úspěšný s tou legendou, že "zlodějským podnikatelům" konečně "šlápl na krk". Přeji vše dobré a více článků od Vás:-)

2 1
možnosti

Dobrý den, pane Košíčku, děkuji za vysvětlení i za přání. S přáním příjemného dne, Gr.

0 0
možnosti

Rušit EET teď, když už to chodí asi nic moc nezmění. Ale taky nikde na světě se to neukázalo jako efektivní opatření.

0 0
možnosti

Já se obávám, že boj AB není veden férově a není ku prospěchu voličů, ačkoliv si ti jeho myslí opak.

2 0
možnosti

Obavam se, ze mate pravdu.

0 0
možnosti
Foto

EET je nemravný nástroj v rukách lupičů ať už se na ně podíváte z jaké chcete strany či úhlu pohledu z hlediska deklarovaných cílů.

Proto jakýkoliv pokus omezit kontrolu loupení je správný.

1 1
možnosti
Foto

Situace vůbec nestojí tak, že by EET byla úspěšná a výrazně zvýšila výběr DPH, skutečnost je taková, že u Babiše se 100x opakovaná lež stala pravdou. Voliči AB si dílem neumí porovnat čísla, dílem jsou líní a zbytek věří vše, co řekne. Přitom stačí porovnat výběr DPH a růst ekonomiky a zjistíte, že se jedná zhruba o stejné hodnoty. A to neberu v úvahu další souvislosti.

2 0
možnosti
Foto

Pokud výběr DPH a růst HDP korelují, tedy rostou shodným tempem, tak to je argument ve prospěch EET, neboť část HDP odchází do zahraničí.

0 1
možnosti

V roce 2016 fungovala elektronická evidence tržeb v 15 zemích EU, to jen v ČR je zavedení stále předmětem lítého politického boje ;)

https://cs.wikipedia.org/wiki/Elektronick%C3%A1_evidence_tr%C5%BEeb

2 3
možnosti

Samozřejmě lžete. A ještě přidáte odkaz, aby bylo snadné Vás usvědčit. Elektronická evidence tržeb, tak, jak funguje u nás, je pouze v Chorvatsku. Ostatní zmiňované země mají pouze povinnost používat registrační pokladny, bez hlášení tržeb just in time, jako je to u nás. A ani tato povinnost neplatí v téměř polovině zemí EU.

4 3
možnosti

Jenom dvě poznámky.

1) Volič ANO je v průměru tak závistivý a na druhou stranu o podnikání nic neví, protže kdyby měl alespoň malonko fištróna, tak by mu došlo, že to bude nakonec on, kdo to všechno zaplatí. No a počkejme na příští rok, až to dojde na již tak drahé řemeslníky ;-D A jak budou právě voliči ANO škemrat, jestli by to nešlo bez papíru :-)

2) Každý podnikatel, který není úplně hloupý, si umí upravit náklady tak, aby při odvodech nula s nulou pošla (a výtěžek z prvních dvou vln je toho důkazem) tak že živnostníci jsou na svích a koncoví zákazníci platí víc.

5 0
možnosti

Jo, to nic nemění na tom, že v politice právě tak jako v podnikání, vítězí ten, kdo dovede vyhovět zákazníkovi - v tomto případě a v této době je jím většinový volič ANO.

0 0
možnosti

Překážkou porážky A. Babiše je žvanění tohoto typu, ve skutečnosti podporující propagandu současné vládní moci. Buzerace podnikatelů, která je zaměřena na likvidaci malých a středních firem, je škodlivá a nemorální stejně tak jako obhajoba takové buzerace. Politické strany či hnutí, které podporují nesprávné věci jenom proto, že jim to přinese politické body, je nutné porazit tím, že většina lidí se začne rozhodovat podle toho, co je správné a začne být imunní vůči marketingovému oblbování.

2 0
možnosti

Nezaměňujte obhajobu s analýzou

0 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 38,50
  • Průměrná čtenost 5159x
Inženýr z Prahy, dříve komentátor deníku MFD, nyní soukromý podnikatel

Seznam rubrik