Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

Rádoby humor. Jídlo se jmenuje "svíčková na smetaně", kde svíčková, příp. falešná svíčková je druh masa, název příslušné svalové partie hovězího. "Svíčková omáčka" už je jen takový lidový název pro tu smetanovou majdu, co se k tomu masu dělá. Dokonce ani nevím, jestli se něco takového pod tímto názvem prodává.

5 0
možnosti
KH

K38a42r30e69l 17H20a58g19e60r

25. 7. 2019 13:28

A co takový utopenci...

15 0
možnosti

J21i23ř45í 14Č14e33r65n85ý

25. 7. 2019 14:11

Salám Vysočina, Turistický, Selská tlačenka, Anglická slanina a dalo by se pokračovat do nekonečna. Asi se vše pojmenuje jako Amarouny. ;-D

1 0
možnosti
VF

Kdysi u nás byl na návštěvě slavný starozákoní profesor Heller. Manželka uvařila svíčkovou. Syn, kterému bylo tehdy pět let, se jí zeptal: "Mami, co to je"? A ona, nic zlého netuše, odpověděla: "Svíčková omáčka." Malý na to: "A to je ze svíček nebo ze soplu?" Ženě v té chvíli zartnulo, ale pan prosefor se rozchechtal a pak se synem další dvě hodiny probírali podobné ptákoviny.

Svíčka u nosu je na Moravě pojmenování důsledku rýmy. Tak komu by nechutnala svíčková se strouhanými svíčkami, je tu druhá možnost... (Omlouvám se všem, co mají choulostivý žaludek a dobrou oředstavivost.)

23 0
možnosti
Foto

Já jsem zvědavý, co přijde na přetřes až se dostane na řadu Cikánská pečeně. Výsledky mohou být v zásadě dva. Buď nás do ní donutí dávat cikány, anebo nám EU jako lidožroutům vyhlásí válku:-).

32 0
možnosti
MG

Pane Št ́asný, je radši snaVd mou povinností řádného občana se vůči Vašemu příspěvku, který by někdo mohl považovat za nenávistný odpad, vohradit, Děkuju

2 0
možnosti
PB

Pokud je olivový olej z oliv a slunečnicový ze slunečnic, nechci vědět z čeho se dělá dětský olejíček...:-/

20 0
možnosti
Foto

A co moravský vrabec, bude muset být z vrabců?

8 0
možnosti
JN

V době mého dětství existovala anekdota, co uvidíme, když si stáhne kalhoty Španěl, Rus, Moravák...

1 0
možnosti
JN

Přepokládám, že jde o humor. Ale pokud by taková volovina opravdu někoho napadlamohu doložit, že za určitých okolností lze svíčku přidat.

Před cca 40 lety jsme si na čundru ohřívali v ešusu na lihovém vařiči konzervu. A abychom viděli až to začne bublat, měli jsem vedle postavenou svíčku. Nějak se stalo, že nám svíčka do ešusu spadla. Hned jsem ji vyndal, ale trocha parafinu se do toho roztaveného tuku dostala. A nebylo to vůbec špatné.

Ta konzerva byla vepřová. Ale kdyby byla hovězí, tak jsme tenkrát měli čundráckou svíčkovou.

11 0
možnosti
Foto

Takže jste potom zadním otvorem opět vyráběli svíčky?

0 0
možnosti
PK

Ano, je potřeba pracovat z fakty a naše svíčková skutečně svíčky neobsahuje. Předpokládám audit EU a diplomatickou cestou požadavek na dodržování pravidel odpovídajících názvu potravin a jídel,aby nedošlo k matení ostatních členů EU,tož tak.;-D;-D;-D

2 0
možnosti
AN
ND

Za vším stojí svíčková lobby. Proslýchá se, že i Soros, Babiš, Putin a Greta.

Děti země se připravují uvázat řetězem u včelých úlů, aby znemožnily odebírání vosků.

8 0
možnosti
EB

to si užijou ;-D ale ty včely asi víc ;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 38,50
  • Průměrná čtenost 5159x
Inženýr z Prahy, dříve komentátor deníku MFD, nyní soukromý podnikatel

Seznam rubrik