Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Karma za popis mechanismů, které existují (a mládeži jsou někdy zatajovány), ale celkově to působí poněkud zahořkle.

Co když to - na nevědomé (evoluční) úrovni - lidé tak chtějí? Matka samoživitelka, co má tři děti ze tří vztahů s přitažlivými muži - sice bude jíst suchý chleba a možná probrečí své stáří do polštáře, ale její děti budou zase evolučně úspěšné. (Holky budou přitažlivé po ní, kluci po těch biologických otcích.) Takže pro předání a zkvalitnění rodových genů vlastně udělala maximum.

0 0
možnosti
MG

To určitě ne, v tom případě by totiž nejlepší reprodukční chování měla z našeho ptactva kukačka. A rovněž názor, že právě ti, kteří nejvíce chlastají a dělají děti mají nejlepší genom, nemusí být správný. Ony totiž ty ženy nechtěly ty muže proto, aby jim udělali děti a pak odešli, oni je chtěli proto, aby jim udělali děti a potom s nimi žili. Jejich povzdech: "ale těch pár let bylo krásných a mám dítě" je podobný povzdechu těch, kteří nasekají dluhy a skončí pod mostem a řeknou "ale roztočili jsme to hezky" nebo kriminálníka, který vykradne banku, roztočí prachy a pak za katrem vzpomíná, jak si to pěkně užil. A co se týče vámi vychváleného reprodukčního chování: Kdyby si pořídily dítě s chlapy, kteří žijou řádný život, měly by s nimi děti, u kterých by byla větší pravděpodobnost, že se neuchlastají než když mají s tím opilcem. S přáním pěkného dne, pane Hoffmane a díky za karmu!

4 0
možnosti
MC

Znám jeden hezký citát a sedí jak na muže tak na ženy. Muž a žena, jak-by si ti dva mohli rozumět, vždyť každý chce něco jiného. Muž ženu a žena muže. Ale nebojím se, protože žena už může mít ženu a muž může mít taky muže. ;-)

1 0
možnosti
JP

Pan autor má očividně problém. Ne s ženami, ale sám se sebou.

5 6
možnosti
JC

J27a46n65a 86C24e57r30n10a

4. 3. 2019 7:05

Vidite, ja podala zadost o rozvod ve chvili,kdy po 12 letech a 3 detech odchazel otec za stestim. Co byste delal vy? Milovala jsem ho,bylo mi to lito.

1 0
možnosti
MG

Nevzal bych si ho a neměl bych s ním děti. Vzal bych rovnou si toho, který neodejde.

2 7
možnosti
JN

Některý ženský jsou všechny stejný. A některý jsou ještě horší.

2 0
možnosti
Foto

Ale vůbec ne, nejdříve žili lidé v tlupách a v tlupách se o sebe starali, bylo jedno, kdo kde a s kým. Pak začali lidé hromadit majetek, opouštěli tlupy a manželství mělo primárně funkci rozšiřování majetku a jeho udržení pro potomky, dále pak pochopitelně ochranu žen, protože jejich jediným zaměstnáním bylo být dcerou, manželkou, matkou, vdovou . . To trochu skřípalo u chudých lidí, protože sňatek byl zpoplatněn církví a na to chudí někdy neměli, tím padla i potřeba manželství kvůli udržení nebo rozšíření majetku. Pak se to ještě chvíli udržovalo, protože stát chtěl mít přehled, kdo s kým legálně provozuje sex, a navíc je hezké mít pěknou svatbu, nastrojit se jako princezna a být středem pozornosti, ale tím veškeré výhody manželství končí. :-)

5 0
možnosti
MG

A párové soužití bylo z rozhodnutí státu zavedeno i u ptactva a části savců, ano?

4 0
možnosti
KK

Pan autor je evidentně nějaký zakomplexovaný chudák o kterého zřejmě nemají ženy zájem a tak si na ně musí plivnout a ulevit si, že vlastně on pan "dokonalý" za nic nemůže a že to ženy jsou ty špatné. Vidíte svět jednoduše jak malé děcko.

4 9
možnosti
MG

Podle oblíbenosti textu soudě nejste se svým názorem v převaze. A o mé dokonalosti tam nebyla řeč. Myslím, že svět vidím vcelku realisticky.

5 2
možnosti

Vynikající - Karma!

Ještě ty slepice napřed vystudují a pak se v manželství cítí nedoceněné a chtějí lepšího. Jenže slepice ve své většině, zůstanou slepice. U lepšího se brzy okoukají a budou na tom ještě hůř! Zkrátka slepice a čím starší, tím je to horší!;-D!!

5 4
možnosti
Foto

No to dá rozum! Kdo to kdy viděl, aby žena studovala? Nehoráznost! Zato muž, který ženy nazývá slepicemi, je ideálem muže, u nějž žena nalezne štěstí a pochopení.

5 0
možnosti
JK

J68a50n 25K56o30v32á25ř

3. 3. 2019 19:35

Tady je v diskusi víc žen než na Ona Dnes. :-)

0 0
možnosti
JP

J33o17s63e62f 12P38o53t45r

3. 3. 2019 19:33

Autore máte pravdu.a le ještě hlubší příčina je, že naše společnost je rovnostářská, neexistují zde žádné tídy, vrstvy, kde by bylo tradicí zakázáno přecházet z jedné třídy do druhé. Ještě v předminulém století nepřicházelo v úvahu, že by se dcera sedláka vdala do nejvyšší společenské vrstvy do města.

V naší společnosti existuje, řekněne 1/3 alfa samců, na které má čáku celé množství svobodných, samozřejmě, že nemají šanci. Pak dochází k tomu jak to autor popisuje. Zbytek beta samců a gama samců má holt smůlu.

0 0
možnosti
JP

J69o43s17e71f 58P10o17t94r

3. 3. 2019 20:29

Ještě na upřesnění alfa samců : podnikatelé, boháči, politici, vysocí úředníci, úspěšní umělci,úspěšní sportovci....

0 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 38,50
  • Průměrná čtenost 5159x
Inženýr z Prahy, dříve komentátor deníku MFD, nyní soukromý podnikatel

Seznam rubrik