Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jezdil jsem kdysi často do Francie. Francouzští labužníci jedí dobrý sýr zpravidla s bílou vekou, bagetou, která nepotlačí vůni a chuť sýra. Veku si máslem nemažou, také máslo by potlačilo vůni a chuť sýra. Máslo k sýru prý používají pouze Pařížané a proto na francouzském venkově říkají, dobré sýry si necháme pro sebe a jiný venkov. Špatné sýry prodáme v Paříži, tam si k sýrům veky a bagety mažou máslem. :-)

Tím pochopitelně nechci říci, že pravé máslo není dobrá a zdravá věc, ale k dobrému sýru se skutečně nehodí. Například dobrý český chleba s dobrým máslem je lahůdka, ale ani s touto lahůdkou se to nesmí přehánět. Strava má být všestranná.

1 0
možnosti
MG

Já si opravdu dám radši slušný sýr než neslušné máslo

1 0
možnosti
Foto

Reakce na perex: Kilo kvalitního francouzské sýra, v místním, asi dost drahém konzumu, jen 180,- Kč? To přidejte na ceně nebo naopak uberte na kvalitě.

4 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 38,50
  • Průměrná čtenost 5159x
Inženýr z Prahy, dříve komentátor deníku MFD, nyní soukromý podnikatel

Seznam rubrik