Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

J63i71r73i 23B30o37r

14. 2. 2020 10:30

Ubohost.Rv

1 0
možnosti
MG

LEGITIMNÍ pripominka; za určitého předpokladu tedy ..

0 0
možnosti
MB

Vždy jsou minimálně pohledy dva. Pragmaticko - ekonomický a ten lidský. Čína je Totalitní útvar se vším všudy - Na straně jedné skupuje jiné ekonomické celky, prostředků je dost - Na straně druhé šikanizuje 34 lékaře lékaře, který upozorňuje na katastrofu. Jeho vaování se naplnilo, hrůza nebezpečí je zde ! Co my ?

Pak upřednostňuji ten pohled lidský, pomoc. Je vůbec zajímavé, že o naší společnosti si můžeme myslet cokoliv. Kupodivu je tam i silný prvek pomáhat, o čemž svědčí - Objem sbírek a adresné pomoci. I zde AB v rámci Veřejného mínění narazil ! Pak i 10 milionové dary beru jako srandovní, zejména pokud uvážíme, že : ČR funguje v Době nejlepší - daří se ji nebývale, je Silnější a Důstojnější ! Pak pravil Oligarcha a neopomněl zdůraznit svůj podíl na době Hojnosti ! ... :-)

3 0
možnosti
JL

Pomoc Číně je v našem vlastním zájmu, nehledě na to, že se pomáhá lidem, nikoli firmám nebo státu.

3 0
možnosti
MG

No to je otázka, kteří soudruzi tu pomoc dostanou...

1 0
možnosti
VM

V64á55c46l87a21v 76M43a17c73h

13. 2. 2020 20:00

Nevím zda Vám něco říká pohádka sůl nad zlato. Pointa je v tom že zlata bylo dost ale sůl prostě nebyla k sehnání.

Předpokládám že všechny země včetně naší mají nějaké nouzové zásoby zdravotnického materiálu. Pokud ano, není problém uvolnit menší část kterou v rozumném horizontu dokáže doplnit tuzemská produkce.

1 0
možnosti
MG

To ovšem nic nemění na věci, že Čína má dostatečné devizové rezervy, aby si potřebné obstarala nákupem po celém světě, prostřednictvím dálkové komunikace (mail). Nebo, aby se jednalo o placené dodávky ze zásob pro případ nouze, Očekává se, že největší boháč na vsi za pomoc zaplatí. Čína v postavení takového boháče je - když má na to skupovat nejpřednější firmy po celém světě, přístavy a půdu, musí mít i na to, aby koupila pro svoje občany potřebný zdravotnický materiál, humanita je v tom, že jí jej svět prodá a nebude si jej syslit.

1 1
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 38,50
  • Průměrná čtenost 5159x
Inženýr z Prahy, dříve komentátor deníku MFD, nyní soukromý podnikatel

Seznam rubrik