Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OP

Celá ta problematika se dá zjednodušit do jediného konstatování: hledají, kde se ještě dá vyškrábnout nějaká koruna. Toto dělají všichni, kdo veřejnými statky plýtvají a časem už neví, komu by co ještě sebrali, ve zkratce vzor Maduro

3 0
možnosti
MG

Myslim si, ze daném případě jde spíše o snahu vytvořit nástroj tlačicí ceny nemovitosti dolu

0 0
možnosti
VH

Není se čemu divit. Babiš hledá další finanční zdroje. Budou se mu snáz prosazovat majetkové daně, pokud mu je pan guvernér dávno předem zdůvodní. Jasné jak facka.

1 0
možnosti
MG

Aha, čili má guvernér zadání od prezidenta, protože chce být guvernér znova. Tak?

0 0
možnosti
VH

Já myslím, že je to se Zemanovou figurkou ještě horší: vyššími daněmi z majetku (pouze toho který slouží k příjmům z majetku) prý bude řešena problematika cen bydlení. To přece nemůže tvrdit ani natvrdlý žáček základní školy!!! Problém bydlení je dvojí: nedostatek (a tedy vysoká cena) bydlení nájemního a nedostatek (a tedy vysoká cena) bydlení vlastnického. I kdyby snad se skutečně omezil počet majitelů pronajímaných bytů, nebude to tolik, aby to jakkoliv snížilo cenu bytů. Ale bude to dost, aby to zvýšilo cenu nájmů. Ze dvou důvodů a/ zvýšený nedostatek nájemního bydlení, b/ úhrada zvýšených nákladů pronajimatelů - daň.

Jsou dvě možnosti: Buď je pan (ze Zemanovy milosti) guvernér hlupákem, nebo ještě větším darebákem, než jsme si dosud mysleli.

1 0
možnosti
MG

Ono jde v zásadě, asi o předvolební tah: Dost možná, že pán opravdu pošilhává po svém zapojení do prezidentských voleb, protože uvedené prohlášení: Progresivně zdražíme každou nemovitost, kde majitel nebydlí, je brutální populismus, Rusnok tedy hraje na city nebydlících a zamlčuje jim, že nárůst daně z nemovitostí se přenese na nájemníky.

1 0
možnosti
MB

Už jsem se vyjádřil jinde. Opakuji - Byt je komodita, jako kterákoliv jiná. Není na tuto právní nárok - Jistě, žádaný, tedy poptávka je veliká. Kdo případně nesouhlasí, uveďte prosím, jaký je rozdíl mezi - Vlastnictvím lesů, pozemků, nebo orné půdy ? Lze vlastnit - Nebo si pronajmout....

Podávám i Zlepšovací návrh ! Pořízení vlastního bytu je drahé, navíc ze strany Státu nemravné - Koupě = Daň z daně + daň z pořízení + daň z nemovitosti + 2. tis Kč na KÚ ! U popisovaných komodit je to lepší ! Zde jsou i nárokové Dotace ! Rusnok by měl přijít tedy s nápadem - Pořízení více bytů bude zájemci Dotováno ... Tak se trh narovná, bytová otázka čile vyřeší a bude lépe ... ! :-)

3 0
možnosti
MG

Bojim se napsat vtip, ke kterému mne váš vtipný námět inspiroval, bojím se proto, že nějaký tydýt by se toho chopil a prosadil by to.

2 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 38,50
  • Průměrná čtenost 5159x
Inženýr z Prahy, dříve komentátor deníku MFD, nyní soukromý podnikatel

Seznam rubrik