Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já myslím, že je to se Zemanovou figurkou ještě horší: vyššími daněmi z majetku (pouze toho který slouží k příjmům z majetku) prý bude řešena problematika cen bydlení. To přece nemůže tvrdit ani natvrdlý žáček základní školy!!! Problém bydlení je dvojí: nedostatek (a tedy vysoká cena) bydlení nájemního a nedostatek (a tedy vysoká cena) bydlení vlastnického. I kdyby snad se skutečně omezil počet majitelů pronajímaných bytů, nebude to tolik, aby to jakkoliv snížilo cenu bytů. Ale bude to dost, aby to zvýšilo cenu nájmů. Ze dvou důvodů a/ zvýšený nedostatek nájemního bydlení, b/ úhrada zvýšených nákladů pronajimatelů - daň.

Jsou dvě možnosti: Buď je pan (ze Zemanovy milosti) guvernér hlupákem, nebo ještě větším darebákem, než jsme si dosud mysleli.

1 0
možnosti

Ono jde v zásadě, asi o předvolební tah: Dost možná, že pán opravdu pošilhává po svém zapojení do prezidentských voleb, protože uvedené prohlášení: Progresivně zdražíme každou nemovitost, kde majitel nebydlí, je brutální populismus, Rusnok tedy hraje na city nebydlících a zamlčuje jim, že nárůst daně z nemovitostí se přenese na nájemníky.

1 0
možnosti

P.S. Jiným slovy, pan guvernér si dělá volební kampaň v postavení v němž by měl být nestranný a apolitický.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS