Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ti, co se nenechali nenaverbovat a zůstali v zajateckém táboře, byli postaveni ke zdi nebo posláni do gulagu taky. Tak už to v tom Stalinově fašistickém státě chodilo.

0 0
možnosti

Výborně popsáno. Hodnotit dnes je s odstupem času velice složité a i spousty odborníků na historii mají různé názory. Osobně jsem proti stavění jakýchkoli soch komukoli. "Pražáci " zbourali sochu Koněva(opět divné ale prosím)ale stavě další osobě s daleko kontorverznější minulostí může prosazovat jen takový zcela dementní člověk,jako je Novotný. Osobně nerozumím tomu,kdo ho zvolil na pozici starosty,opravdu bych ty lidi chtěl znát....

Autor má jednoznačně pravdu v tom,že překrucování historie je zřejmě naší tradicí,nejdřív to dělali komunisti,dnes....kdo?

1 0
možnosti

Problém je v tom, že přes čtyřicet let nám byly vnucovány pohledy na II. světovou válku z pohledu Rusů. To, že dějiny války byly daleko složitější ještě nikdo pro nás poctivě nezmapoval. Proč některé státy kolaborovaly s Němci? Měli k tomu své důvody?

Akademická otázka: kdyby vám vrah zachránil život, postavili byste mu pomník?

0 0
možnosti

Vřele , bych doporučil zhlédnout rozhovor Pavla Novotného , stydím se za to ,jak rádoby politik vystupoval, jak vystupoval. Jak zfetovaný parchant. Arogantní spratek . Neberu mu jeho názory i když s ním nesouhlasím..

5 0
možnosti

Právě , jsem na Seznamu.cz sledoval vystoupení Novotného, bože to si snad Pražáci ani nezaslouží, Novotný , a malinkatá čtvrť Řeporyje . Bohužel hodně to vypovídá o dnešní společnosti.

Určitě mi je o trošku víc , než panu Novotnému ,ale druhou světovou válku, ani padesátá léta jsem nezažil. 68 rok , jsem sice začal jako tříletý rozumovat ale to asi všechno. Rozhodně , jsem měl ale blíž k lidem co válku prožili a nebo se ve válce narodili, jako můj táta. O to víc jsem naslouchal vyprávění svých předků , dědy z matčiny strany, který byl v koncentráku a druhého dědy. Mému dědovi hrozila sekyra jak se lidově říkalo gilotýně. Naštěstí to Němci už nestihli díky rudé armádě. Děda ani jeden člen naší rodiny nebyl v KSČ , jednak proto že děda byl živnostník a druhý rolník. Děda nerozlišoval , zda ho osvobodili Ukrajinci či Bělorusové , nebo Rusové oni totiž všichni bojovali pod rudou armádou. Byl rád , že přežil a já jsem měl možnost se narodit. Pakliže při osvobozování České republiky padlo 136tisíc vojáků rudé armády skládající se z různých národností je podstatný rozdíl , než 300 Vlasovcům , kteří osvobodili Prahu i když předtím bojovali na straně Němců proti rudé armádě. Pražáci mají ve zvyku mluvit za národ ,ale Praha natož Řeporyje nejsou pukem světa.

5 0
možnosti

Nejdřív zradili vlast, (to že zradiili Stalina by se dalo chápat) a přešli k Hitlerovi. Pak, když se karta obrátila, zradili i Hitlera. A jakkoliv se dá zrada na Hitlerovi a jeho armádě chápat jako pozitivní, neměli bychom zapomínat, že k nim patřili. Na tom absolutně není nic k obdivování. Styděla bych se žít ve městě, které považuje několikanásobné zrádce a nácky - za hrdiny. Co je to za chorý mozek, ve kterém se to prosím vylíhlo? :-/

6 0
možnosti

P10a65v71e55l 72K45h97a62i52l

1. 12. 2019 11:41

Zajetí není zrada, oni nikam nepřešli. Stalin je tam pomohl nahnat tím, že každého vojáka, který padl do zajetí, bez ohledu na důvod, označil za zrádce. Takže LŽETE hned v první větě!!

0 0
možnosti
Foto

Pomník válečným zločincům, kteří na útěku před nepřítelem museli projet Prahou, je rarita, ilustruje to vliv propagandy na jednodušší povahy.

4 5
možnosti

J67i52ř20í 34D86u28š39e60k

29. 11. 2019 13:17

Zrádci byli už tím že se nechali zajmout ať už by se nechali naverbovat Němci nebo ne. Oni neměli na výběr.

7 0
možnosti
Foto

I když si myslím, že by si měli řeporyjští postavit pomník v hranicích legality komu uznají za vhodné (není to státní pomník), ale váš článek je pěkný.

5 0
možnosti

Příslušníci ROA (Vlasovci) se necítili být občany SSSR a tento stá se k nim jako k vlastním občanům nechoval. Jejich cílem byla svobodná Ukrajina. Těžko říct co všechno jim naslibovali Němci, Rusáci, a západní spojenci, jisté je, že tak dobře vycvičenou a početnou armádu bylo dobré mít na své straně. Bohužel doba jim nepřála, připletli se do mocenské hry, ve které ztratili vládu nad svým osudem, skutečného spojence nenašli a tak skončili ve spárech krvežíznivého Stalina.

4 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS