Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ve vaší úvaze máte 2 zásadní problémy.(Když tedy po,inu fakt, že Agrofert nesplnuje podmínky tím, zže jej ovládá Babiš)

1/Vycházíte z premisy, že ty "dotace na plochu" jsou něco co každý dostane automaticky.

Tak tomu ale zdaleka není, každý subjekt musí splnit spoustu podmínek a není neobvyklé, že se dotace nevyplácí nebo krátí-plnění podmínek pak provádí podřízení babiše-tedy je otázkou do jaké míry opravdu splňuje Agrofert co má a zda díky úlevám na podmínkách nemá konkurenční výhodu proti ostatním firmám (opět pominu možnost, že by úřady ovládané babišovými lidmi záměrně poškozovali jeho konkurenci).

2/ Pokud skupina Agrofert dostane pár stovek milionů v nenárokových dotacích (např. na toustový chléb 100 000 000) pak to narušuje tržní prostředí, protože ten kdo takovou dotaci nedostal těch 100 mlionů musí započíst do nákladů a zdraží mu to tím jeho výrobky. Tedy nejde ani tak o to kolk dostal přímo Agrofert ale i o to jestli jehofirmy nejsou zvýhodňováný vůči jiným.

0 0
možnosti

Děkuji za upozornění, ale vím, ze podmínky dotací na plochu jsou v zásadě splnitelné.

0 0
možnosti

To podstatné: nejsou posuzovány "nárokové" dotace, tedy takové, které dostane "automaticky" každý. Třeba Vámi zmiňované dotace na půdu. (Prověřuje se, arci, zda je obhospodařována způsobem, jaký dotace vyžaduje. Pokud ovšem ano, je dotace i její výše "nárokem".)

1 0
možnosti

Dotace jsou zlo, stejně jako investiční pobídky nebo daňové odpustky velkým firmám. Je to jen živná půda korupce a zločinu.

0 0
možnosti
Foto

To máte jako s Nobelovým dynamitem. Každá věc se v ruce slušného člověka může změnit v nástroj prospěšný, ale v ruce zločince v nástroj smrti.

Myslíte, že když nebudou dotace, tak nikdo nebude "odklánět"?

Naivní to názor. :-P

2 0
možnosti

AB by byl zajímavý, kdyby zpodobnil Věrozvěsty - Cyrila s Metůdkem. Někdo odněkud přišel, řekl by - I oprávněně - Máte tady chaos, krade se - Přicházím dělat pořádky. Obětoval jsem se. Jsem prostý poslanec - případně předseda. Dávám v sázku svou čest, um a tedy konám.

Dnes existuje kopec analýz o skutečnosti. Úprk ze Slovenska - Akce Petrimex. Bratření se s kýmkoliv - Kdo mi levně něco dá - Levný Výprodej , dárci - Zeman - Gross. Řeč čísel - Konjuktura dotací do svých firem. Stát zneužit - Jako výrobní nástroj. Ostudní STB si baží! Jsou sofistikovaně seskupeni v centru ekomické moci - Agrofert. Kdo má moc ekonomickou - Bere si i tu politickou. Svého druhu, nový převrat je dokonán. Opravdu, zajímavé . Bojuji se zločinem - Za 6 let hrozí basa pouze mne samému ! ... :-)

4 0
možnosti
Foto

Ono stačí, že stát přispívá miliardáři částkou 100 milionů na to, aby mohl péct toustový chleba a stát nemá dvě milardy na sociální služby. Zatímco v roce 2013 byly u Agrofertu investiční pobídky na nule, v roce 2014 se vyšplhaly na 1,47 miliardy korun. Koncern Agrofert získal v roce 2018 na dotacích rekordních 2,1 miliardy korun. Od státu získal více než 161 milionů, dotací. Na dani z příjmu přitom firma ve stejném období zaplatila 739 milionů korun.

4 0
možnosti
Foto

Ale ti schvalovatelé konkrétních investičních projektů věděli přinejmenším z médií, že Agrofert = Babiš. Včetně voličů. To chcete poslat půl republiky do tepláků ̈.

0 1
možnosti
Foto

Dělá to dojem, že antibabišovcům došlo, že Čapí hnízdo pohořelo a tak hledají nové formy jak udržet na scéně jediné téma, které umí hrát.

3 7
možnosti

Pane Bicera, připouštím, že je Čapí hnízdo se architektovi a stavbařům povedlo, ale myslím si, že dotace by neměly sloužit na relaxační (i když také školící) zázemí které tvoří jeden areál s bytem velkopodnikatele. A co se týče toho, zda byly nebo nebyly porušeny předpisy: Mně se to celé - a to včetně vysvětlování pana AB nezdá být fér. A proto si myslím, že se není co divit, že tolik lidí křičí tak hlasitě. / Co se týče záležitosti ohledně dalších dotací: Myslím si, že taková tabulka a věcná diskuse by pomohla tomu, aby se lidé ujednotili na tom, co přesně se vlastně dělo a děje. Budu rád, když se takové střízlivě vedené věcné diskuse účastní každý, kdo v ní má co konkrétního uvést.

3 0
možnosti
Foto

Když přijdete do bytu zloděje, tak tam určitě také nebude mít jenom kradené věci, ale i něco vlastního.:-)

2 2
možnosti

Rozumím; snažím se přispět osvětlení situace.

0 0
možnosti

Rozhodně lepší podobné blogy se snahou o nějakou nestrannou úvahu, než ty stále dokola pouze vykřikující o zlém Babišovi. A za tu snahu samozřejmě karma. R^

5 1
možnosti

Docela dobrá úvaha. Taky by mě taková tabulka zajímala.A když jsme u těch nárokových dotací(na plochu)-docela by bylo zajímavé dohledat všechny ministry zemědělství a jejich vazby na majitele velkých zemědělských podniků. Tam je to ovlivňování dotací hodně možné.

3 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 38,50
  • Průměrná čtenost 5159x
Inženýr z Prahy, dříve komentátor deníku MFD, nyní soukromý podnikatel

Seznam rubrik