Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

autore, mate vubec ahnung, ze cesko-slovensky socialisticky system je jediny na svete, kde duchodci neplati povinne z duchodu zdravotni pojistku? Ze se tedy cesti duchodci maji jako veprici v zitnem lanu a ze uz davno meli platit ( a stejne jako v Nemecku procenty, tedy automaticka valorizace zajistena ) i ti duchodci, kteri patri k nejvetsim vedomym zneuzivacum zdravotni pece v CR ( cisla viz UZIS )?

0 0
možnosti
MG

Pane Neužile, patří k dobrému tonu, když diskutujete, přečíst si diskusi a reagovat na ni.Tedy ne přiběhnout a něco vyhrnknout. Pro případ, že byste se tím byl býval řídil, reagoval byste na moji odpověd ́na příspěvek pana Martina Šuláka, který je hned pod tímto Vaším. Ostatně mám pocit, že na něj ve skutečnosti reagujete, ale děláte, že o něm nevíte. Bud ́te zdravej.

0 1
možnosti

Mě není jasné, jak by se nahradil výpadek pojišťovně, kde převažují státní pojištěnci. V novém systému by ještě stoupl tlak na migraci pojištěnců různými dárečky. Aby ten systém fungoval, musel by všechny odvody inkasovat stát a rozdělit pojišťovnám fixní částku na hlavu.

0 0
možnosti
MG

Jé docelezajímavé, že, do takových podrobností vláda AB nejde. Člověk by simohl třeba myslet že ministryně návrh předložila čistě resortně a AB jej odmítl protože ho vylekala reakce odborníků a veřejnosti a ještě neměl čas se zamyslet a dopracovat to. Bloger není od toho, aby dělalpráci za vláda, tedy aby jí fušoval do řemesla. Protože. Nemohu, pochopitelně, vědět,jaký systém zdravotního pojištění by u nás mohl fungovat, když se jednou všechno sladí. Ale sladit se asi úplně nepodaří, protože naše politický poměry sladění neumožňujou,to je nevýhoda, chci říci určétý prokletí čr. No ale podívejte se, i Amerika má sezdravotním pojištěním tabel je to velký téma. / možná jednou by mohlo opravdu být státní placení odbouráno za děti a studující mládež a mohlo by být zahrnuto do plateb jejich rodičů podle výše příjmu. Tím by se odlehčilo státnímu rozpočtu a mělo by to v sobě i tu solidaritu, že bezdětní platí jako rodiče. Co ale potom s důchodci, že ano: No asi by měli důchodci zdravotní pojištění platit, například ti, kteří půjdou do důchodu počínaje rokem 2050 nebo třeba 2040? Nebomožná by mohlo být řečeno: Důchodce platící plnou sazbu zdravotního pojištění platí x (například 100 eur měsíčně), ale to se týká jen důchodce, který v době vyhlášení tohoto programu - změny dovršil teprve věk 30 let, důchodce, který v důchodu ke dni vyhlášení tohoto programu už v důchodu byl ten nebude platit zdravotní pojištění žádné a bude za něho těch 100 eur platit stát (třeba). No a kolik mezitím? Tak se udělá třeba lineární graf, 100 eur měsíčně rozdělíme těmi 35 roky věku a za každý rok chybející do důchodu bude platit jednou novopečený pensista 3 eura měsíčně na zdravotní pojištění a zbytek do 97 eur doplatí stát. A máme to. Dá trochu přemýšlení, proč todle nezavedl už Klaus. Dávno byl by klid.

0 0
možnosti
MK

M80i54l97a92n 51K46e62s67l

5. 3. 2019 21:17

Já jsem četl něco úplně jiného.Babiš prý s tím nápadem nehradit za důchodce zdravotní péči ministryni vyrazil.Věřím tomu.Autor blogu asi hrozně ujel.Asi by se měl na čas odmlčet.

0 0
možnosti
MG

Ono je to trochu jinak, odmlčet byste se možná měl spíš Vy, protože A. Babiš návrh začal odmítat v tomto týdnu, článek byl psán v týdnu minulém. Mezitím proběhla vlna nesouhlasu s návrhem, který předložila ministryně za ANO. Po vlně nesouhlasu vystoupil premiér se sdělení, že to tak nechce.

0 0
možnosti
OU
RP

U autora vidíme v praxi, jak probíhá antibabišovský výplach mozků a co je výsledkem.

Neplacení pojistného za třeba důchodce státem a odepření zdravotní péče zdarma či konkrétně "zdarma" těm důchodcům jsou přece dvě úplně odlišné a nesouvisející věci. Neboli pokud stát přestane za důchodce platit zdravotní pojištění, neznamená to, že duchodci automaticky přestanou být ošetřováni. Náklady na jejich zdravotní péči prostě budou muset platit ze svých zdravotních pojištění, respektive zdravotních daní jiní.

Ne jako že by od ANO byl nějaký dobrý nápad. I když určitou logiku to má ( ty peníze, které až dosud stát za zdravotbní pojištění důchodců platí zdravotním pojišťovnám, budou lidi v produkčním věku platit přímo svým zdravotním pojištěním, nebude to procházet oklikou přes stát a tudíž snad se tolik peněz nebude cestou ztrácet), ale politicky to nejspíš není průchodné.

4 2
možnosti
SB

Jasně jste to vysvětlil, oproti autorovi článku, který vyvolává v lidech zlost proti ANO a Babišovi. Autor článku by se měl spíše zabývat Sociální demokracií, která prý je zde jen pro chudé lidi ač sama je zadlužená až po uši.

1 1
možnosti
KK

Bazilišek je prostě mistr převleků, jako levičák a antikalousek přebral voliče ČSSD, státní zaměstnance a důchodce, teď slíbí šetření a vstřícnost živnostníkům s tím, že získá jejich hlasy, nic neudělá, ale tupců co jsou ochotní ho volit je pořád dost.

14 1
možnosti
Foto

I62v70a30n 46M32a68r98e82k

2. 3. 2019 21:12

P.Grunere, jsem jak píšete "pensista", děkuji, že i o mě máte tak "dojemnou" starost. ;-( Rv

1 1
možnosti
MG

Pensista je, myslel jsem, pane Marku, člověk, jehož statusem jest, že je nikoli třeba zaměstnanec nebo živnostník, prostě je tzv. pod pensí, tím slovem se, myslím si, označuje zdroj obživy; mrzí mne, že se vás, co jsem napsal dotýká, leč licoměrnost -se kterou postupuje strana pana premiéra, když jako již několikrát předkládá nejprve jen něco, co později s velkým rachotem doplní či změní- nemusí rozpoznat hned každý, no a jak vidíte, já jsem ji teda asi nerozpoznal a zcela "hloupě" (také umím používat uvozovky) jsem se tedy vyjádřil k tomu, co bylo sděleno TEĎ; když se k věci vyjadřoval tuhle v TV mnohými nenáviděný pan Milda K., tak byl celý zarudlý, a jistě to nebylo proto,, ta zarudlost při jeho pokyvování hlavou provázející plamenné odmítnutí, že pan AB míří tímto svým návrhem přímo tam, kam směřovala ODS i TOP, jen to udělal chytřeji avšak pokrytečtěji, ale proto, že pan MK to samozřejmě ví; obé píšu jako - mVujnazor

1 0
možnosti
MP

Doufejme, že ANO opět víc kecá a plácá než maká. Vždyť ještě vloni v listopadu řekl ministr Vojtěch :

"Do konce roku představíme návrh zákona, který nastavuje takzvanou automatickou valorizaci plateb za státní pojištěnce. To znamená nějaké postupné zvyšování příspěvku ze státního rozpočtu do systému veřejného zdravotního pojištění, což si myslím, že bude určitá garance toho, že peníze v něm budou v budoucnu narůstat," ( zdroj aktualne.cz 8. 11. 2018 )

V současnosti stát posílá za své pojištěnce ( to je 60 % občanů ) okolo 70 mld. ročně. Přesměrování části rozdílu z daně superhrubé a hrubé mzdy na ZP by podle Schillerové přineslo 32 mld. A jaksi si neumím představit, že by strana "catch-all" natvrdo navrhla, aby např důchodci, či rodiče svým dětem platili zdravotní pojištění ze svého.

7 1
možnosti
Foto

Autor pracoval u MF. Teď už pro ně nepracuje a tak lze soudit, že tu máme zase jednu potrefenou, která se ozývá.

5 18
možnosti
ŠZ

Přesun plateb za státní pojištěnce na zaměstnance se mi nelíbí principiálně. Je to jen první krok k tomu, aby v budoucnu v zájmu spravedlivého rozložení plateb to pojistné začali platit důchodci z penzí. Děti by byly pojištěny s rodiči. Ale důchodců bude mnoho, dětí málo. Lidé na podpoře by asi zůstali tak jak jsou. Čuňačina je už to, že stát za "své" lidi platí zhruba třetinu toho co zaměstnanci. To oni ve skutečnosti nesou na svých bedrech celou tíhu zdravotnictví.

19 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 38,50
  • Průměrná čtenost 5159x
Inženýr z Prahy, dříve komentátor deníku MFD, nyní soukromý podnikatel

Seznam rubrik