Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J44a55n 49R23á19ž

13. 6. 2018 11:55

Myslet si, že na vlastnictví bytu, či domu má nárok každý, je mýtus, který spoluzavinil značnou nerovnováhu na realitním trhu.

Zásah ČNB do hypotéčního trhu, jakkoliv regulační zásahy státu rád nemám, považuji za správný.

Uvolnění hypoték v USA, díky populistickému nátlaku na banky ze strany Clintonovy administrativy, spolupůsobilo na vznik velké finanční krize v letech 2008/2009 a vzhledem k tomu, že se čeká u nás zpomalení hospodářského růstu, což spolu s nástupem digitalizace mnoha oborů způsobí stagnaci, či dokonce snižování příjmů i v dnes příjmově lukrativních oborech, je podmínka dostatečně vysoké jistiny a jisté záruky možnosti dlouhodobého splácení, rozumným opatřením, které nás všechny chrání před nezodpovědným jednáním hypotečních bank i jejich klientů.

0 0
možnosti
Foto

R^vystihl jste to přesněR^

1 0
možnosti

Karma, a souhlas.

1 0
možnosti
Foto

Kdysi, těsně po revoluci jsem v Anglii seděl na pivu s jedním starším pánem (asi tak starým, jako jsem teď já) a on mi, zcela bez vyzvání, v proudu řeči, řekl asi toto:

Georgi, když chceš mít zdravé finance, nesmíš za bydlení, ať nájem nebo hypotéka, nikdy dávat víc, než je třetina tvých příjmů.

Zdá se, že na tom něco bude.

2 0
možnosti

po neziskovkách, zavážejících Evropu teroristama je ČNB druhá největší zločinecká organizace

1 0
možnosti

Hypo půjčka je jediná, kterou jsem ochoten akceptovat. Beru ji jako investici, do rodiny - případně i jako na pronájem. Opatření ČNB na situaci v podstatě nic nemění. Byt, RD opravdu mít ve vlastnictví není nárokem - pro každého - nejde o žádnou nenormalitu. Rusnok svými zásahy ovšem dělá kontraproduktivní dílo. Na straně jedné podstčil pohodlný polštář pod dupu našim vývozcům - na straně druhé vyzval cizí investory levnou korunou k nákupům, zejména v Praze a Brně ... :-)

2 0
možnosti

Bohužel se velmi málo staví, nejen proti komunistům, kdy se hodně starého bouralo, ale proti Evropě. K tomu migrace z Východu, pronajímání pro cestovní ruch atd. Bydlení by se měli věnovat politici, samozřejmě inteligentně, není to zas úplně běžný "statek". A ne jen řešit Okamuru a Zemana.

Jinak i vlastní byt v paneláku v Praze není pro nás, důchodce, zas tak za hubičku. Všechno si musíte opravovat, žádný příspěvek na bydlení...

0 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 38,50
  • Průměrná čtenost 5159x
Inženýr z Prahy, dříve komentátor deníku MFD, nyní soukromý podnikatel

Seznam rubrik