Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pořád ale vycházíte z představy,že do dluhu se člověk dostane sám svojí vinou. Ve většině případů sice ano (akorát není zdrojový údaj o předmětné většině), ale také je tu nezanedbatelná část lidí, kteří se stali obětí podvodu, nebo krádeže OP. Dneska vám šlohnou občanku a zítra vám přijde dopis na nesplacený nebankovní úvěr, který jste nikdy nesjednali, protože banka už si dává pozor. Předtím ale také měla triviální bezpečnostní opatření. A s těmi podvody je to hodně na štíru. Kolik důvěřivých důchodců bylo podvedeno svými vnoučaty? Není to sice omluva pro důchodce, na druhou stranu jak jinak vyjít vstříc starým lidem? Vyhodit je na stará kolena z domu?

Jinak s těmi ostatními dlužníky souhlas.

1 0
možnosti

Docela pěkný případ oběti podvodu je případ zesnulého blogera Jaroslava Janoty.

0 0
možnosti

Tedy vy toho Horáčka pěkně nenávidíte a vidíte trávu růst, všechno co řekne je použito proti němu. A odpuštění penále není legalizace zločinu. Penále odpouštěl i finanční úřad... Hezký blbnete lidí...

9 2
možnosti

P76e24t85r 40B76u19r30i97a72n

22. 9. 2017 19:08

Ano, dokonce ministr financí má pravomoc vyhlásit pardon na jakékoliv státní penále.

2 0
možnosti

P93e96t12r 19B61u88r71i27a98n

22. 9. 2017 18:01

Váš článek je zavádějící v tom, že vůbec neříkáte, co navrhuje Horáček, jen do nekonečna stále opakujete, že chce odpustit dluhy milionu lidí. Už to samotné číslo je kravina, protože tolik není ani lidí v exekuci, natož jenom ti s dlužným státu. Horáček chce odpustit pouze penále za dlužné daně a pojistné. A to logiku má, protože pokud někdo dluží státu řekněme 5000kč na daních a pojistném, zaplatí to snáz a rád, než když má prve zaplatit např. 38 000kč na penále. To raději nezaplatí nic. Takže jeho návrh naopak peníze do státní kasy přinese a mnozí dlužníci svůj dluh srovnají, jako ostatní řádní občané.

5 2
možnosti

Ale penále na dani nepřevyšuje samotnou daň, pane. Jaké to raději nezaplatí nic? Takže ten, který zaplatil, má být v nevýhodě proti tomu, který nezaplatil?

1 0
možnosti

Víte jsem důchodce, a skutečně jsem částečně svou hloupostí upadl do dluhů Mám exekuci na důchod. Zústáva mi životní minimum. A i kdyby tady byl do sto let takto nemůžu zaplatit, protože úroky jsou stejné jako to co platím.;-D

2 0
možnosti

To není tak, jak píšete, pane. Úroky a penále se od času M.Kalouska vyměřují jen po určitý cas. Potom se už další nevymeruji. Takže lžete.

0 2
možnosti

To jste si autore našel opravdu mizernou hůl na mlácení psa. Tak jsem si to našel a přečetl a má to hlavu a patu. Demagogicky píšete, že chce to a to. Hlavně chce vyvolat diskusi, což je dobře. Argumenty pro jsou celkem pádné. Blíže zde:

https://www.novinky.cz/domaci/449178-horacek-chce-aby-stat-lidem-odpustil-penale-a-pokuty-za-dluhy.html

2 2
možnosti

Nemáte pravdu, pane, penále za nezaplacenou daň v dnes i době již nikdy nedosahuje výše daně. Není tedy příčinou upadnutí do dluhu. Myslím že je ve výši ani ne poloviny, dlužné daně, max. Pak už nenarůstá. Horáček chce zneužít situace a vyvést se na hrad jménem čtu, kterou v této věci u něho postrádám

0 0
možnosti
Foto

Tak já nevím, na jedné straně nadáváme na exekutory, jak drbou dlužníky a když chce někdo dlužníkům pomoci, tak je to zase špatně.

1 3
možnosti

Nejde o to, že chce pomoci dlužníkům, ale ó to, že ti, kteří platili budou pro smích těm, kteří neplatili. Jde o to, že chtít se vyvést k moci slibem něčeho, co není v jeho kompetenci splnit, no to je prostě podraz

2 0
možnosti
Foto

To jediné je na jeho kampani sympatické morální. Vy si opravdu myslíte, že má někdo legitimní právo na část vašeho majetku proti vaší vůli?

0 3
možnosti

Existuje-li společenská smlouva, pak je fér, aby se na nákladech podíleli všichni za podmínek, které jsou dohodnuty. K otázce férovosti daní a poplatků a ó mém názoru na ně, myslím si dostatečně vypovida moje zmínka:" ať už si ó daních a poplatcích myslíme co chceme". / Férový uchazeč ó veřejný úřad přijde a řekne, že je zrušíme a navrhne novou společenskou smlouvu. Darebák, kterému jde o vlastní moc a nemá řešení navrhne, že se odpustí úroky těm, kteří se doteď vezli na úkor těch , kteří třeba se skřípěním zubů se nechali drbat. Horacka z neférovosti usvědčuje právě to, že nemiri k tomu, aby se skončilo s obíráním ó majetek a prijmy ve prospěch eráru, ani neřeší otázku efektivního vynakládání násilím (protože pod hrozbou uvěznění) z lidí vydrenych daní. Jde mu jen a jen k ten milion hlasu. A protože se chce vyvést k moci pomocí takového podraží, je jasné, co by to bylo za presidenta.

2 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS