Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ťoka namazat, medem, a posadit k mraveništi. I s ředitelem ŘSD a premiérem.

Soukromá firma fungující tak jako ŘSD, a ministerstvo dopravy by už dávno krachla. A jednatel by byl bezdomovec, protože by neprokázal, že to nezavinil a mohli by ho i zavřít. Ťok a ředitel ŘSD Kroupa maj pré. Finanční postih?Pche

 K práci ŘSD a tedy i ministerstva: Když já jako jednatel s.r.o. jsem podal žalobu na jistou firmu s tím, že nesplnila svoje právní povinnosti vůči firmě, kde jsem byl jednatelem, a následně jsem podal žádost o osvobození od soudních poplatků s tím že jsme se dostali do finančních těžkostí právě z důvodu tohoto nesplnění, rozhodl soud takto: Je vaší věcí, koho si vybíráte za obchodního partnera, proto Vás od poplatku neosvobodíme. Přitom jsem já, jako jednatel, ručil celým svým majetkem za to, jestli jsem vybral dodavatele správného. Ručil jsem za to proto, že sice za závazky společnosti ručí ta společnost, jednatel však - podle "modernizovaných" zákonů však zodpovídá celým svým majetkem za závazky firmy v  případě, že firma svým závazkům nedostojí a on neprokáže, že udělal vše, co by na jeho místě udělala jiná osoba, která by jednala s obvyklou a řádnou péčí o věc. Takže na mně bylo zaplatit soudní poplatky ze svého. A šlo o pěkný balík. Do doby než zákazník zaplatí a peníze na účtu budou, recese nerecese. Zákon hovoří jasně: Kdo něco zvorá, ten to odskáče. Ne tak, když je ministrem nebo ředitelem státem řízeného podniku. Naše blbost a volební nedůslednost, přátelé.

   V případě neposunutí svodidel před sněžením by pan ministr ani pan ředitel ŘSD s argumentem, že nečekali, že bude padat sníh, a že to nešlo, protože v dálnici jsou díry, a že oni "jenom" blbě vybrali dodavatele před soudem neobstáli. Být to v privátní sféře ovšem. Žaloby o náhradu majetkové újmy následkem špatné péči o dálnici, za poškození dobrého jména firem by už byly na cestě. Oba by už - být to v privátní sféře - už měli zaděláno na bydlení pod mostem. Vyhazov za lajdáctví zlaté padáky nemusí pokrývat. Jenže u nás je nikdo pořádně nesejme. Jak dlouho tenhle šlendrián budeme ještě trpět, lidi?! U nás se pořád vyplácí, zahřívat úřednickou židli a židli ve státní firmě. Protože z eráru krev sice může přímo crčet, následkem špatné práce jeho šéfů, ti ale se pořád mají jako v bavlnce a ještě jim přidávají. Jak to že ministr a ředitel ŘSD nebyli z rozhodnutí premiéra za každé pochybení už dávno připraveni o pětinásobek měsíčního platu na náhradu škody (za špatnou volbu dodavatele stavby) jako by se stalo každému člověku bez politické protekce?!  Tučné prachy jim běží  a načítají se na bohatý důchod. Mluvčí ŘSD do televize plká, místo aby se omluvil a zalezl.

   ŘSD a ministrovi je trpěno, že se vymlouvají. Oni dva a celá výběrová komise musejí být finančně brutálně postiženi za to, že vybrali špatného dodavatele.

Za druhé: Když ministr poukazuje kolem, měl by se přece jen chytit za vlastní nos, neboť jím řízené ŘSD například používá při výkupu pozemků pro dálnici nátlaku a vydírání, opírá se o podhodnocené znalecké posudky a pod hrozbou vyvlastnění nutí lidi je akceptovat, ve věci hlukových limitů nedodržuje zákony, a to ke škodě občanů a neodstraňuje hlukové zátěže (výměnou oken lidem podél dálnice, stavbou protihlukových stěn), tak jak je povinno. A jistě toho bude víc.

   Soukromník by už dávno zkrachoval, a možná i seděl, chovat se jako ŘSD. A ministr se  dál vymlouvá.

     Možná je špatný manažerský styl lidi seřvat, ale sice je neseřvat, ale trpět jejich špatnou práci rozhodně dobrý manažerský styl není.

  Premiér měl už dávno vystoupit a postarat se, aby jim strhli za každé pochybení v jejich funkcích pět měsíčních platů, a to i zpětně! To by byl najednou cvrkot, když by všichni ouřadové v zemi věděli, že tohle konečně začalo fungovat... Seriózní úřednictvo může být bez obav, jde přece o ty flinky a o spravedlnost. To by to jinak frčelo, když by věděli, že při takovém "manažérském stylu" budou hýbat rukama (a nejen těma) do konce volebního období zadarmo: A stačí málo: Ukázat, že to tak odted´ prostě bude! ŽE budou bez výplat a případně že půjdou za svoje výkony sedět. Premiér místo toho ale pobíhá, vybírá si za ministryni spravedlnosti odbornici přes králíky kopírující diplomové práce a zvyšuje úřednictvu platy. Tomu úřednictvu, které u nás šmahem porušuje zákony a bere u úst obyvatelstvo vystavováním všemožných rozhodnutí, které zpravidla jdou ke škodě lidí a ve prospěch státního molocha.Takhle se ale země z toho marasmu nedostane.

  Ve středověku a u razantnějšího soudce by Ťok  s Kroupou už dávno měli být natřeni medem a přivázáni ke kůlu u mraveniště. Padá hanba i na premiéra, že je dosud jen kritizuje ale jejich liknavost  v podstatě toleruje. Pokud je citelně finančně nepotrestá, a to neprodleně, měl by u toho kůlu stát s nimi i on!

 Ministr místo toho dává rozhovory novinám, kde redaktoři, zaměstnanci premiérova vydavatelského domu (toho času zaparkovaného v organizaci s "neznámým " hybatelem), ministra šanují. No to by mě vzal šlak   :-) .

 

 

 

 

Autor: Miroslav Gruner | sobota 5.1.2019 4:42 | karma článku: 28,98 | přečteno: 776x
  • Další články autora

Miroslav Gruner

Víme, že Ukrajina se minskými dohodami zavázala uskutečnit místní volby a to nesplnila ...

V lednu 2022 uvedl O.Danilov, předseda ukrajinské Rady národní bezpečnosti, v rozhovoru pro AP, že Západ by neměl Kyjev tlačit do plnění minských dohod o zastavení bojů na Donbasu (seznam.cz: "Ukrajina nechce plnit minské dohody")

25.2.2024 v 8:33 | Karma: 38,50 | Přečteno: 1282x | Diskuse| Politika

Miroslav Gruner

Chvála podřimování. V Německu chtěli zemědělcům přitvrdit tak, jak je u nás nemyslitelné

Nad protesty rolníků v Německu se pozastavil i nevlivnější německý deník Frankfurter Allgemeine, konstatuje, že "rolníci poslední dobou vydělávají jako už dlouho ne," a píše, že problémy jsou jinde než ve výši dotací. Pochvalme ČT

8.1.2024 v 11:25 | Karma: 0 | Přečteno: 4693x | Diskuse| Politika

Miroslav Gruner

RACHEJTLE = Silvestrovské pokušení a esenbáci (=komunistická policie) na stopě blbý srandy

"Silvestrovská show se v mžiku změnila ve schovávanou, protože ten lampasák střílel ostrými. Tak jsme mu sehráli divadýlko a zavolali esenbáky, sanitku a pohřebáky," vypravoval mi před časem pamětník jisté malé pohraniční dědiny.

2.1.2024 v 7:30 | Karma: 9,53 | Přečteno: 404x | Diskuse| Společnost

Miroslav Gruner

Nezúčastnit se zasedání RB OSN, ač pozváni = vzdání se vyjádření na celoplanetárním fóru

Prokáže-li se, že české zbraně dodané vládou ČR byly Ukrajinou použity k útoku na ruské území, je to krok, který může Rusko v budoucnu použít jako argument pro ostřelování cílů na území ČR. Vláda má povinnost vysvětlit toto lidu!

31.12.2023 v 13:14 | Karma: 32,89 | Přečteno: 905x | Diskuse| Společnost

Miroslav Gruner

Těžký i sladký je život nás, mladších synů mladších synů... císaře římské Říše.

Když byl v 11.století muži udělen titul hraběte dědičně pro všechny členy rodu, nestávalo se to běžně, a takřka nikomu kdo by neměl v ústech hned těsně po narození zlatou lžičku. Přímých potomků je ne více než 1% populace Evropy..

13.11.2023 v 16:54 | Karma: 13,32 | Přečteno: 419x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Zkušenosti východu Evropy se SSSR nás naučily mnohé o Kremlu, míní Leyenová

26. dubna 2024  18:09

Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se...

Po havárii na koloběžce skončil v řece, bezvládného muže museli oživovat

26. dubna 2024  17:24

Bezvládného muže vytahovali krátce po čtvrteční půlnoci policisté z řeky Svitavy v brněnských...

V bytě mám cizího muže, volal majitel strážníky. Vetřelce našli v posteli s pivem

26. dubna 2024  17:05

Neznámý návštěvník se ve čtvrtek odpoledne objevil muži v bytě na českobudějovickém sídlišti Máj....

Dostával jsem balíčky, ne peníze, řekl Bystroň ke kauze úplatků od Rusů

26. dubna 2024  16:37,  aktualizováno  16:50

Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň v kauze možných úplatků od proruské sítě řekl v...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 44
  • Celková karma 38,50
  • Průměrná čtenost 5159x
Inženýr z Prahy, dříve komentátor deníku MFD, nyní soukromý podnikatel

Seznam rubrik