Miroslav Gruner

Kubíčkovo ANO. Přední komentátor Českého rozhlasu řekl v ČT hloupost o zásadní věci

9. 05. 2017 18:16:13
„Demise ministryně školství je nátlak na prezidenta Zemana,“ prohlásil před chvílí komentátor Kubičko. Zařadil se mezi ty, kteří věci nenazývají pravými jmény a tedy by, při svém pracovním zařazení, pan komentátor mel balit.

Stává se to často: upozorníte-li darebáka, že na něho podáte trestní oznámení, nedá-li pokoj, začne zhusta hulákat, že nestrpí, abyste mu takto vyhrožoval. Člověk mu pak vysvětluje, že vyhrožování je cosi, definované trestním zákoníkem jako činnost, kterou je osoba nucena pod hrozbou násilí nebo jiného (nezákonného) těžkého následku konat nebo trpět, což takřka vylučuje, aby vyhrožováním bylo varovat někoho, že budete hledat ochranu u orgánu státu, například policie, trestním oznámením. Darebák si tedy plete vyhrožování s varováním před trestně právními následky jeho činnosti.

Podobně vyšinuté myšlení, jako tací darebáci, má, jak se dnes ukázalo ve vysílání ČT 24, komentátor Českého rozhlasu Radiožurnálu R. Kubičko. Ten totiž dnes krátce po sedmnácté hodině v uvedeném vysílání ČT 24 prohlásil: „Demise ministryně školství je nátlak na prezidenta Zemana.“ Jak se Kubičko vlastně opovažuje něco takového tvrdit?! Vždyť přece to, co ministryně Valachová učinila, tedy že odstoupila, je jasně ve spojitosti s její snahou ukázat, že bere na vědomí názory, že není myslitelné, aby zůstala ve funkci ministryně, pokud je její náměstkyně vyšetřována pro podezření z korupce. (Budiž tady zdůrazněno, že ona vyšetřovaná náměstkyně ministryně školství prý byla do funkce náměstkyně jmenována na základě výběrového řízení provedeného státním tajemníkem na ministerstvu školství, jde tedy osobu, kterou paní ministryně nevybírala, ale dostala takříkajíc přidělenu...). A o takovém projevu cti (a kdo ví možná i příliš slabých nervů paní ministryně) tvrdí Kubičko, že je to nátlak na prezidenta? Takže když se někdo chová slušně, je to pro Kubička nátlak? Je obrazem zoufalství mediální scény, když lidé s takhle popletenou logikou komentují vrcholné politické události a deformují tak zkreslenými kategoriemi myšlení veřejnosti. To je mnohem vážnější, než když někdo jiný řekne hloupost prostě proto, že má nepřesné informace, třeba z důvodu, že kvůli pracovnímu vytížení se k němu nedostala fakta, nebo proto, že je z deformovanosti mediální a politické scény zmatenej. Kubičko však fakta zná, vždyť proto si ho Český rozhlas najímá a Česká televize zve, jeho chyba plyne ze zjevného defektu myšlení, tedy je evidentní částečná defektnost celé jeho persony, včetně morálního rozměru, neboť z jasných fakt dedukuje bez jakéholi dokonce i jen pokusu doložit to, co z nich neplyne, ba naopak.

K samotné kauze Andreje Babiše, kterou se Kubičko zaklínal: je příznačné, že A. Babiš místo aby argumentoval o věci samé a jasně ukázal v čem tedy je nepravdivé tvrzení, že daňové zákony účelově obcházel (a zneužil k tomu zákon), mluví po celou dobu tak, aby z věci vytloukl politickou popularitu a tedy i kapitál. Trapnost kauzy tkví právě v tom, jak Babiš mluví a jak se chová. Hloupějším lidem samozřejmě pomůže, že ta komedie se hraje tak dlouho. Možná pomůže i Babišovi. Ale edukace ústavního řádu a řečnická cvičení v sestavě Brabec – Babiš - Faltýnek jen ukazují na jejich tvářích, kde končí slušnost. Chybí už jenom, aby vystoupil také poslanec Komárek a dodal, že Babiš je vlastně světec. Takovým špílcem – pokud by našel étos a i by to jako špílec myslel - by se navenek možná i přiblížil dobám, kdy to býval slušný novinář, a kdy MFD měla krédo.

A-No, Kubičko.

Autor: Miroslav Gruner | karma: 27.80 | přečteno: 1961 ×
Poslední články autora